Jeugdsentiment

Voila, hier gaan we weer!

Fans van kinderboeken in de zaal? Een paar dagen al zit ik te bladeren, lezen en kijken in het kinderboek Kabouterstad (uitgegeven door Mulder & Zoon en geïllustreerd door Nans van Leeuwen).

Sinds zondag is het boek terug van mij. Terug, want P.R. uit Dessel had het onlangs voor enkele centiemen op de kop getikt in een Kempische kringloopwinkel. Niet zozeer omdat ze het per sé wilde hebben, maar wel omdat op pagina 2 in hanenpotengeschrift mijn naam in stylo stond geschreven …

En inderdaad, nu de tekeningen, de tekst, de verhaallijn mijn kribbelkrabbel-naam, de geur, … een paar dagen ingewerkt hebben op wat ooit eens was en ik wat heb kunnen wroeten in de kelders van m’n geheugen, komt een en ander me steeds bekender voor. Zalig!

Het verhaal begint zo (wie graag het vervolg leest, ping me!):

Heel ver hier vandaan – zo ver, dat je er wel nooit zult komen – ligt Kabouterstad. Daar wonen de kabouters heel gezellig bij elkaar. Het gaat er net toe als in de stad of het dorp, waar je zelf woont, alleen is alles er veel kleiner …

Advertenties

One thought on “Jeugdsentiment

  1. graaf!
    elke derde zondag vd maand is het tweedehandsboekenmarkt op het consienceplein ad bibliotheek.
    daar heb ik ook al een paar mooie prenteboeken gevonden (inclusief, kinderboeken die ik vroeger ook had – en nu goed beschermd in de kast steken van onze vader. Want die boeken zijn nu voor de kleinkinderen). Zondagvoormiddag is het sowieso ook altijd afterparty met de locals op da pleintje, lachen hoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s