Reactie-modus

Een baby van elf maanden uit Kessel-Lo is gestorven door de verstrooidheid van haar vader. Die was vergeten dat het meisje in zijn wagen zat en parkeerde de auto ‘s ochtends aan zijn werk. Pas ’s avonds laat werd het dochtertje opgemerkt. Alle hulp kwam te laat.

,,Hoe is dat toch mogelijk!!?? Zoiets zou bij mij niet gebeuren’’, klinkt het links en rechts. Maar is dat wel zo?

Gruwelijk, dat wel. En onvoorstelbaar. Wat maken die ouders nu mee? Hopelijk is hun relatie sterk genoeg om dit te overleven.

Is dit te begrijpen? Ja en nee. Je moet ‘t uiteraard eerst meegemaakt hebben om het volledig te begrijpen. Maar ik heb vanmorgen in de auto (op weg naar het werk, zonder baby op de achterbank) toch héél aandachtig zitten luisteren toen die professor Compernolle vertelde dat zoiets ‘perfect’ te verklaren is.

Volgens die Compernolle zijn er 3 oorzaken:

  1. de mens kan niet multitasken (ook niet de vrouwen)
  2. de slimste mensen doen domme dingen onder stress (bedrijven moeten voorkomen dat stress dom maakt)
  3. veel mensen zijn vaak 100% van hun tijd ‘connected’, ‘always on’ zeg maar – en velen zijn niet constant bereikbaar, ze willen  – de hersenen doen op die manier niets anders dan reageren, reageren, reageren, … zonder nog pro-actif vooruit te denken.

Compernolle maakt de vergelijking met het jongleren. Wie constant 6 ballen in de lucht wil houden, laat wel eens een steek (bal) vallen. En als ‘t dan net een kristallen bal is (iets van héél veel waarde) in plaats van zo’n plastieken gedrocht (de 101 kleine en in het licht van het leven en de liefde onbelangrijke zaken) …

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s