Staycation

Vakantie in eigen stad, het is eens wat anders. Naar het toeristenbureau op de Grote Markt dan maar. Voor 0,50 euro kan je 2 historische stadswandelingen kopen (de typ- en schrijffouten krijg je er gratis bij; wie online gaat en de bijhorende url visitantwerpen.be intypt zal trouwens zien dat die site gewoon niet bestaat).

Maar goed, voor ge het weet zijt ge vertrokken voor een tocht van 2 uur door de stad waar ge nu al zo’n 15 jaar woont. In Stockholm, Parijs, Valencia, New York, Amsterdam, … malen we kilometers, waarom zouden we dat eens niet in Antwerpen doen hé?

En wat hebben we geleerd (en onthouden): dat de Stadswaag dateert van de 16e eeuw en dat vroeger op het midden van het plein een groot gebouw stond waar de koopwaren werden gewogen om stadsrechten op te heffen. Zouden de studenten dat weten als ze ‘s nachts zat terug naar hun kot waggelen?

Vergeet zeker niet een lekker biertje te drinken in afspanning ‘t Waagstuk als je dit deel van Antwerpen (centrum) bezoekt. Je kan er ook lekker eten. Wel opletten als je op het terras gaat zitten, want het is niet meteen duidelijk welke tafels bij welk café horen. En als je je zinnen hebt gezet op een La Trappe Quadrupel waarvan dan blijkt dat ze die in het aanpalend café niet hebben, dan is dat om je kl…. op te freten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s