Tabula Rasa

Het contrast kon eigenlijk niet groter zijn: aan de ene kant de herinnering aan de zalige én rustige (ondanks de wegenwerken), kilometerslange baan naar Särna in Noord-West Zweden; daartegenover de weerzin die de stroom van (lelijke) auto ’s en vrachtwagens opwekken als ik op de grijze ring rond Antwerpen rijdt.

Op dat moment is het donderdag 18 juni, bijna half elf in de voormiddag. Zo’n 20 dagen eerder liet ik de Scheldestad achter mij om samen met Hansjepansje, Johannus en Céleste het verre Zweden te gaan ontdekken.

Een hele tijd daarvoor had ik de beslissing genomen om na dat avontuur de draad terug op te nemen en terug met de regelmaat van de klok te gaan publiceren op deze blog. Meer nog, eigenlijk was ik van plan om quasi-rechtstreeks verslag uit te brengen. Maar praktische probleempjes en vooral tijdsgebrek staken daar al gauw een stokje voor.

Het laatste deel van de reis moest ik het trouwens zonder mijn laptop stellen, aangezien enkele snoodaards het nodig vonden in te breken in onze mobilhome terwijl we gezellig in het stadium van Gothenburg van een Monster Jam-spektakel aan het genieten waren. Meer daarover later aangezien het voorval tch een grote indruk op me had achtergelaten, ook al maakten ze naast enkele persoonlijke spullen (cd’s, wind jackets) vooral mijn (nieuwe) Microsoft-laptop buit.

reset-button[1] Een beetje minder Facebooken, Twitteren en mails checken dus. De automatische piloot waarop ik de laatste maanden doorreed, kon trouwens ook wel wat rust gebruiken. Afstand van de dagelijkse sleur, zoiets. Niet dat ik niet binnen de kortste keren terug in de maalstroom zal zitten, maar zo resetten kan wonderen doen. Het geeft je de ruimte om letterlijk en figuurlijk afstand te doen van de dingen en todo’s die eigenlijk in de weg staan van wat je écht graag doet, hoort, leest, leert, …

Trouwens, al wie eens echt ‘weg’ wil, raad ik aan om richting Noorden te rijden. Of nee, toch maar niet, Scandinavië mag ook niet té populair worden hé. Dus ja, het is er pokkeduur, er vliegen vleesetende muggen en nee, de mensen (met name de blonde vrouwen) zijn niet knapper dan hier 🙂

Hoe dan ook, de komende weken ga ik aan de hand van foto’s, anekdotes, websites, herinneringen, uitspraken, titels, … het relaas proberen te doen van onze trip.

De titel van ‘t volgende stuk gaat zijn: Mobilhomes, breder dan je denkt.

Advertenties

One thought on “Tabula Rasa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s