Stem te koop (NOT)

Allé, m’n volmacht voor de verkiezingen van juni is in de sjacoche. Dat ging makkelijker dan dat ik verwacht had. De verhuurfirma van de mobilhome had een document opgesteld. ‘T is geen reisbureau, maar soit. Daarmee ben ik dan naar het stadskantoor gegaan.

Bij nader inzien had het ook gekunnen met een verklaring op eer. Sinds kort kan namelijk elke Vlaming die zich op verkiezingsdag in het buitenland bevindt een volmacht verlenen door middel van een eenvoudige verklaring op eer. Mensen die bijvoorbeeld gaan kamperen, met de rugzak of mobilhome rondtrekken in het buitenland of hun hotel pas ter plaatse boeken, kunnen nu – tot een dag voor de verkiezingen – een volmacht aanvragen. Tot op heden kon de volmacht enkel worden verleend op basis van officiële bewijsstukken die moesten aantonen dat de persoon in kwestie zich werkelijk in het buitenland bevond. En de aanvraag moest minstens 15 dagen voor de verkiezingsdag worden ingediend.

Enfin, nu dus nog doorgeven. Of zou ik ’t papierke te koop aanbieden op eBay? Graptjen eh, wie mij kent, weet dat mijn stem (bijna) tot op ‘t bureau van Bart De Wever zal eindigen. Zolang de gelukkige ook maar het bolletje van Kris Van Dijck en Louis Ide kleurt. Op de Europese lijst trek ik volledig de kaart van Flor Vannoppen. Dessel (Witgoor) boven 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s