In de Nieuwedijk …

daar staat een oud boerderijke 🙂 Maar sinds de Paul Smets alle koterijen verder heeft afgebroken, opgeruimd en geëgaliseerd, ligt het er maar kaal bij.

Een haag moet er komen, langs beide kanten én achteraan mits een uitsparing voor een poort of hek. Het zal groene beukenhaag worden of anders lugistrum.

Gras of één of ander gewas (patatten)?

Een blokhut/chalet/… in den hof. Maar da’s uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan hé. Bovendien moet één en ander afgecheckt worden met de technische dienst/bouw van de gemeente Dessel. Zogezegd, zogedaan. Op nauwelijks 2 dagen tijd is duidelijk binnen welke lijntje er gekleurd moet worden.

Zo liggen de woning en de tuin blijkbaar op 2 kadastrale percelen. Deze percelen zijn gelegen in woongebied met landelijk karakter en vanaf 45 meter diepte begint de bufferzone(= natuurzone) tov de zandwinningput van Sibelco. In deze bufferzone en op een afstand van 3 meter van deze zone is alle bebouwing verboden. Dit wil zeggen dat men kan bouwen tot op een diepte van 42 meter vanaf de straat.

De 2 kadastrale percelen samen hebben een oppervlakte van 880 m² en dit wil dan weer zeggen dat een bijgebouw mogelijk is tot ongeveer 75 m². Er zijn geen verkavelingsvoorschriften van toepassing op het perceel dus zijn het de algemene voorschriften: een garage/tuinhuis is mogelijk. Normaal bedraagt de afstand tov de perceelsgrenzen 3 meter. Het gebouw kan in dat geval afgewerkt worden met een hellend dak. Als we de chalet op de perceelsgrens willen zetten moeten we normaal de toestemming hebben van de buurman. Dan moet het gebouw wel afgewerkt worden met een plat dak en mag het maximum 3 meter hoog zijn. Indien de garage minder dan 30 m² oppervlakte en maximum 3 m met kroonlijst en maximum 4,5 m nokhoogte zou hebben, mag men zelf de aanvraag opstellen en indienen. Indien de afmetingen groter zijn, dan moet het dossier worden opgesteld door een architect…

Ik denk dat ik eens een afspraak ga maken bij Ed Peeters 🙂

Advertenties

2 thoughts on “In de Nieuwedijk …

  1. Ligustrum zou een schoon haag moeten zijn. Blijft groen, en behoudt zijn blaadjes ook in de herfst en winter (zo hebben ze mij vorig jaar toch wijs gemaakt toen we da hier plantten).

  2. patatten Kurt, keigoed voor de grond naar ’t schijnt. Wij gaan dat in de Bloemdallaan ook eerst doen. Ik ben nu alle info aan ’t inwinnen (iedereen weet daar blijkbaar wel iets van). Je vraagt het maar, dan zal ik je al de uitleg wel eens geven 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s