Reflection & planning

Allé, die eerste werkdag zit er weer op. En wat hebben we geleerd vandaag? Wel, om te beginnen dat het niet voldoende is om goede prestaties te leveren (meetbaar in tijd en ruimte), maar dat je die resultaten uiteindelijk ook op een coherente, inzichtelijke, interessante manier moet kunnen presenteren, verklaren, duiden, verdedigen … aan de big shots, in ons geval het EMEA management-team in Londen.

MYR, Midyear Review, wordt elk jaar gehouden rond de 15e januari. Op dat moment wordt gekeken wat je de eerste helft van het fiscal (het fiskale jaar loopt bij Microsoft van 1 juli tot 31 juni) hebt uitgespookt, of je hebt gedaan wat er in juni is afgesproken, of en hoe je de budgetten hebt gebruikt, hoe je denkt het tij te keren of welke maatregelen je gaat nemen om verder te groeien zoals je bezig. Enfin, een analyse-moment dus, waarbij je hele business tegen het licht wordt gehouden. Geef toe, op een gegeven moment kan je zo opgeslorpt zijn in je dagelijkse beslommeringen, dat je knal voorbijgaat aan wat je 6 maanden voordien gepland had te doen.

Vandaag hebben wij met ons lokale team een soort van role-play gedaan. Zodat het Leadership Team de juiste en volledige informatie heeft om daar te briefen. Belangrijk daarbij is dat de cijfers juist zijn én onderbouwd. Maar ook dat je een ‘verhaal’ te vertellen hebt. Als je bijvoorbeeld meer budget wil voor dit of dat, dan moet je uiteraard wel een plan kunnen voorleggen of tenminste kunnen aantonen dat het de dollars waard is.

Héél interessant! Het is misschien de extreme kant van de business administration, maar mij kan het wel bekoren. Eigenlijk zou je het ook in je persoonlijk leven kunnen toepassen: waar sta ik? hoe ben ik daar geraakt? Was het dit wat ik een jaar geleden in m’n gedachten had? Waar wil ik binnen een half jaar staan? …reflect on the past and plan for the future … er is niks leuker dan dat! En je zal zien, het gaat vooruit als een trein dan 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s