Tussengerecht

Sorbet (van oorsprong een ijsgerecht waarbij allerlei vruchtensappen of siropen over fijngemalen ijs worden gegoten). Ik ben pro. Maar heb je het al eens ooit gegeten als tussengerecht (om de smaak in de mond te neutraliseren)? Bibi vorige week in’t Stokt 21. En morgen is’t weer prijs. dan komen Filip en Senne hier hun kookkunsten showen. Alle ingrediënten die in bevrozen toestand op het bord moeten, ben ik vandaag al gaan halen. En daar zit dus sorbet tussen. Hmmm, lekkelllll. Welke smaak, dat ga ik nog nie verklappen, want het moet een verrassing blijven hé.

Ook een verrassing, en figuurlijk misschien ook wel een tussengerecht (in de zoektocht naar een nieuwe Federale Regering hebben we ondertussen het aperitief, de soep en het voorgerecht al gehad), was voor mij het nieuws dat Inge Vervotte opstapt. Ze was federaal minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven. Haar partijgenoot Steven Vanackere (zéér clevere kerel denk ik) volgt haar op. Die zien we nog terug.

Vooral de liberale families zullen aan dit tussengerecht volgens mij een wrange nasmaak overhouden. Vervotte haalt immers zwaar uit naar de nieuwe kamervoorzitter Patrick Dewael (Open VLD). Terecht overigens. Dewael wordt genoemd in diverse nog lopende politieschandalen. Maar niets en niemand weerhoudt ‘m ervan om z’n jongensdroom te verwezenlijken en gepromoveerd te worden tot eerste burger van het land … Hét bewijs dat de huidige generatie topliberalen de échte sjoemelaars zijn?

Ochja, waar zullen we binnen 6 maanden staan als blijkt dat er geen bewijzen zijn dat Leterme en co de scheiding der machten niet gerespecteerd hjebben? Trouwens, waarom heeft er nooit iemand naar die scheiding der machten gekraaid, terwijl iedereen weet dat zowat heel de magistratuur politiek benoemd is? Hypocrisie tot op het bot.

Langs de andere kant: een regering die geen meerderheid haalt aan Vlaamse kant en waarin Reynders, Di Rupo en co de lakens uitdelen is de échte garantie op een snellere splitsing van België.

Allé, hasta la vista en als ik jullie niet meer moest zien of horen: een fantastisch nieuwjaar!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s