Wolkjes aan de lucht

wolkjesSoms, dan vliegen er rare vragen door mijne kop. Toen ik vanmorgen uit de raam keek, vroeg ik mij hetvolgende af: zouden er mensen zijn die aan de hand van een foto van de lucht/wolken kunnen zien of het winter/herfst/zomer is?

We zitten nu zo in de periode van de donkere avonden. De dagen worden korter en korter, de nachten langer. Stilleskesaan ben ik weeral aan het hunkeren naar de lente. Zon op m’n smoel, weetjewel. We kennen allemaal dat gevoel of het besef van wanneer het lente/zomer is zeer goed. Maar het is zo moeilijk dat op te roepen, vind je ook niet?

Ik vroeg me af of je door te focussen op wat je ziet, en even abstractie te maken van alles wat mee de situatie vorm geeft ‘(uur, temperatuur, kleding, …), je dan niet het zomergevoel zou kunnen opwekken. Bijvoorbeeld door het kijken naar de wolken. Zo blijven kijken zo :-). Enfin, mij lukt het dus niet. Als ik naar buiten kijk (of naar boven), dan is het gewoon winter. Punt uit.

Advertenties

3 thoughts on “Wolkjes aan de lucht

  1. da zijn de dingen die je merkt – en dat zijn dingen dieje dus achteraf nog es ziet waarvan je dan denkt, ah ja, da heb ik net nog gezien 😛
    state of mind zeggen ze dan maar snel
    stapke verder – ge hebt ook nog momenten da ne mens zegt ‘goh, ik wou dat het winter was, da zou nu schoon zijn’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s