Waor is den taid?

Het zijn rare dagen hé. Precies één langgerekt weekend. Terwijl ik gisteren nochtans gewerkt heb. Thuis weliswaar, maar toch.

Van werken was er afgelopen zaterdag in de sportzaal op den Hameldijk weinig te merken. De 30-jarigen van ‘78 gaven er een feest. 11 vaten zijn er naar ‘t schijnt afgetapt. Dat kan tellen hé. En volgens mij heeft den Dieter Verreyt daarvan 1 vat helemaal alleen opgedronken. Zo zag het er toch uit toen hij op een gegeven moment in volle dans-inspanning met stoel en al tegen de grond smakte.

Plezant was het wel. Een hoop bekend volk. Leuk om nog eens terug te zien. Albert den directeur en Christiane van ‘t zesde waren er ook. Rolmodellen, gelijk Obama. Ik heb zelf trouwens kei hard moeten lachen met het Bonte Avond-filmpje van de Duitslandreis waarop den ‘Huys’ het beste van zichzelf gaf als gitarist. En dat kapsel! Dat Hilda dieje ooit zo naar school gestuurd heeft :-p

Door zoveel lokaal plezier zou je nog vergeten dat de wereld groter is dan Witgoor alleen. Zelfs de fratsen van Karel De Gucht en zijn vrouw Mireille zijn klein bier vergeleken met wat er zich momenteel in de Nicaraguaanse hoofdstad Managua afspeelt. Daar zijn massale rellen uitgebroken nadat de conservatieve oppositie en de regerende Sandinisten zich allebei tot winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen hadden uitgeroepen. De regeringspartij van de linkse president Daniel Ortega zou aan kop staan. Verscheidene bronnen spreken van kiesfraude, maar dat is niet na te gaan omdat geen waarnemers werden toegelaten. De lokale verkiezingen in Nicaragua worden gezien als een test voor de populariteit van Ortega, die steeds autoritairder te werk gaat. Net zoals Chavez in Venezuela duldt hij geen kritiek of tegenstand. Hij aanvaardt de Venezolaanse oliedollars met de glimlach. Toch heult hij ook met de VS en het IMF. Tegelijkertijd steunt hij de Colombiaanse FARC-rebellen en haalt hij de banden met Iran aan.

Als ge’t mij vraagt: dat komt daar niet goed in Midden- en Zuid-Amerika.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s